Kurs i bruk av KFF-KSS

KFF arrangerer kurs i bruk av kvalitetssikringssystemet KFF-KSS versjon 2 onsdag 16. januar kl 10-15. Kurset er nå fulltegnet. Interesserte kan stille seg på venteliste
2018-11-20

Powerpoint-presentasjon for kurset: Innledning

Sted

KFFs kontor, Storgt. 10 B (10. etasje) med inngang fra Skippergata (der det står en stor heisekran). Kort gangavstand fra Oslo S.

Innhold
Kurset gir innføring i bruken av kvalitetssikringssystemet KFF-KSS versjon 2. Denne versjonen blir lansert 2. januar og er noe endret i forhold til v.1. Brukere som kjenner versjon 1 godt, behøver strengt tatt likevel ikke et nytt kurs. Arbeidsmåten er mye den samme selv om utseendet er noe endret. Alt skolen har gjort i versjon 1 blir automatisk overført til versjon 2.

Versjon 2 har noen funksjoner som er nye i forhold til versjon 1.


Deltakere

Antall deltakere er på grunn av plasshensyn så begrenset at det blir gode muligheter til individuell hjelp og erfaringsutveksling mellom skolene underveis. Kursleder setter fokus på områder hvor det ofte avsløres at skolens praksis ikke er i samsvar med gjeldende lover og forskrifter.  

Bærbar PC
Deltakerne må ha med bærbar PC som via trådløst nettverk kan brukes til å logge seg på KFF-KSS. Det er viktig at deltakerne prøver å logge seg på i forkant av kurset slik at alle vet om de har rett brukernavn og passord. I tilfelle noen har mistet passordet: Bruk "Glemt passord"-funksjonen ved pålogging. Hvis systemet har feil e-postadresse for tilsending av nytt passord eller skolen har mistet brukernavnet, ta kontakt med Helge Vatne i KFF på e-post:  vatne(krølltegn)kff.no. 

Hvem er kurset for?
Kurset er for den eller de som skal bruke KFF-KSS som en del av sitt arbeid ved skolen. Deltakere på kurset kan være skoleledere, den ansvarlige på skolen for oppdatering og bruk av KFF-KSS, medlemmer i en eventuell kontrollgruppe mm. KFF oppfordrer til at arbeidet med KFF-KSS ikke blir en arbeidsoppgave i skolen som kun rektor eller inspektør har kjennskap til. 

For skolenes styreledere og eventuelt andre styremedlemmer er kurset også nyttig siden kravet om "forsvarlig system" i friskoleloven § 5-2 er utformet som et krav rettet mot styret.

Program

Fra kl 9.45 Kaffe/te
10.00   Kursstart. Ord for dagen
10.15   Innledning om systemet KFF-KSS
10.30   Modul «Skoledrift» - styrende, gjennomførende og kontrollerende dokumentasjon.
11.00   Pause
11.10   Modul «Skoledrift» fortsetter
12.00   Lunsj
12.45   Modul «Personvern»

13.45   Pause
14.00   Modulene "Nasjonale vurderinger" og "Lokale vurderinger"
14.30   Mer om bruken av systemet, oppgavelister, arbeidsflyt mm

Pris

KFFs medlemsskoler betaler kr 680,- pr deltaker. Prisen inkluderer lunsj.
Andre deltakere betaler kr 980,-.

Påmelding

Kurset er nå fulltegnet.

De som er interessert i å stå på en venteliste for å bli kontaktet hvis noen melder avbud, kan sende en e-post til post@kff.no og melde seg på ventlisten.

Påmelding skjer her.

Powered by Cornerstone