Endringer i privatskoleloven 1. august 2008

I Statsråd 20. juni ble enkelte endringer i privatskoleloven og opplæringsloven sanksjonert. Dato for ikrafttredelse for endringene i privatskoleloven er 1. august 2008.
2008-08-02

Endringene handler om at videregående opplæring nå har fått regler om særskilt opplæring for elever fra språklige minoriteter tilsvarende det grunnskolene lenge har hatt.

Dessuten lovfestes frukt- og grøntordningen.

Vi siterere fra protokoll fra Statsråd 20. juni 2008:

I lov 4. juli 2003 nr. 84 om private skolar med rett til statstilskot blir det gjort følgjande endringar:

§ 3-5 skal lyde:

§ 3-5. Særskild språkopplæring for elevar frå språklege minoritetar

Elevar som har eit anna morsmål enn norsk og samisk, har rett til særskild norskopplæring til dei har tilstrekkeleg dugleik i norsk til å følgje den vanlege opplæringa i skolen. Om nødvendig har slike elevar også rett til morsmålsopplæring, tospråkleg fagopplæring eller begge delar. Heimkommunen eller heimfylket til eleven gjer vedtak og dekkjer utgiftene til slik opplæring. Departementet er klageinstans.

Morsmålsopplæringa kan leggjast til ein annan skole enn den eleven til vanleg går ved.

Når morsmålsopplæring og tospråkleg fagopplæring ikkje kan givast av eigna undervisningspersonale, skal kommunen eller fylkeskommunen så langt mogleg leggje til rette for anna opplæring tilpassa føresetnadene til elevane.

Føresegna gjeld ikkje for elevar ved norske skolar i utlandet.



Ny § 7-1c skal lyde:

§ 7-1c. Plikt for skolen til å ha ei ordning med gratis frukt og grønsaker

Skolen skal gi elevane gratis frukt og grønsaker. Departementet kan gi nærmare forskrifter om ansvaret for ordninga og omfanget av plikta.



Vi minner samtidig om at kravet om ulykkesforsikring trådte i kraft 1. juli 2008, se denne artikkelen.

Forskrift til privatskoleloven er nå endret slik at nytt kapittel 7A gir regler for ulykkesforsikringen. Se forskrift til privatskoleloven kap. 7A.

Powered by Cornerstone