Endringer i poengberegning for høgskoleopptak

Opptak til høgskoler og universitet høsten 2008 er siste opptak med gamle regler for poengberegning. For opptak til studier høsten 2009 blir det nye regler.
2008-03-28
Endringene har sammenheng med at våren 2008 er det siste året hvor det uteksamineres elever som har fulgt Reform 94 i videregående opplæring. Elevene som går ut av videregående våren 2009 har alle fulgt Kunnskapsløftet i 3 år.

Mange skoler får spørsmål fra elever som avslutter videregående nå i vår og ønsker å ta et år med bibelskole (eller folkehøgskole) førstkommende høst: Hvordan blir det da med poengberegningen neste skoleår?

Svaret er at alle søkere til studier høsten 2009 blir vurdert etter de NYE reglene for poengberegning. Elevene som avslutter videregående våren 2008 og som har fulgt Reform 94, mister bl.a fordypningspoengene de har etter reglene inneværende år.

Dette kan virke som en ulempe, men er det neppe siden ingen av de elevene som de konkurrerer mot, har fordypningspoeng. Alle stiller likt i konkurransen om studieplassene.

Det er flere endringer i 2009. Bl.a reduseres tilleggspoengene for folkehøgskole fra 3 til 2 poeng, og tillegget for realfag reduseres også litt.

Du kan lese om regelendringene på nettsiden til Samordna opptak.

Se også informasjon om reglene for opptak høsten 2008.


Powered by Cornerstone