Derfor trenger vi kristne skoler

Denne nettsiden har lenke til innlegg som KFF sendte til lokalaviser i perioden rundt kommune- og fylkestingsvalget samt andre dokumenter som gir gode argumenter for at vi trenger kristne friskoler.
2023-08-30

Vi vil her samle avisartikler og andre dokumenter/tekster som gir gode argumenter for at det er til det beste for alle at det finnes kristne friskoler.

 

BROSJYRE

KFF har laget to brosjyrer om kristne skoler. Eller flyere, som det gjerne kalles ...  Vi trykker disse i A4-format, og arket brettes ned til 1/6 ark. Disse flyerene kan vi sende pr post til skoler som er interessert. Send oss en bestilling til post@kff.no.

Skolene kan også trykke flyerene på egen kopimaskin og brette manuelt. Her er brosjyrene og en oppskrift

Last ned filmsnutt om denne brosjyra: Video om brosjyre

Filmen er på Facebook.

 

KRONIKKER OG DEBATTINNLEGG SKREVET AV KFF OG/ELLER FRISKOLEORGANISASJONER I FELLESSKAP

 

INNLEGG SOM ER PUBLISERT

11.08.2023 Avisa Hordaland, innlegg fra KFF: Private skular er bra for ein kommune! Lenke: Meiningar, Skule og oppvekst | Private skular er bra for ein kommune! (avisa-hordaland.no)  Teksten i pdf-format

17.08.2023 Vårt Land : Vi trenger friskolene! Lenke: Friskolenes Kontaktforum: «Finnes det partier som vil det beste for de som ønsker alternativ skole?» – Vårt Land (vl.no) Teksten i pdf-format.

17.08.2023 Dagsavisen Demokraten (lokalavis Fredrikstad), innlegg fra KFF: Alternative skoler er en menneskerett. Lenke: Alternative skoler er en menneskerett – Dagsavisen  Teksten i pdf-format. 

21.08.2023 Dagens Næringsliv, innlegg fra KFF og Montessori Norge: Brenna villeder om privatskoler. Lenke: Brenna villeder om privatskoler | DN   Teksten i pdf-format (inkludert et avsnitt til slutt som ikke kom med i avisa!). Dette innlegget er et svar til kunnskapsminister Brenna Vi skal fortsatt ha et mangfold av skoler i Norge | DN, som igjen svarer på et innlegg fra Mette Kalager, leder for styret ved Oslo by steinerskole Tonje Brennas «ryddejobb» gir langsom død for de ideelle skolene | DN.

28.08.2023 Romerikes Blad, innlegg fra KFF: Ap villeder om private skoler. Lenke: Romeriksdebatten, Valg 2023 | Ap villeder om private skoler (rb.no)  Teksten i pdf-format.

01.09.2023  Fædrelandsvennen, innlegg fra KFF: Manglende respekt for menneskeretter - fvn.no   Innlegget i pdf-format: Manglende respekt for menneskeretter

01.09.2023 Fredrikstad Blad, innlegg fra KFF: Debatt, Privatskoler | Lite respekt for menneskeretten til å velge skole (f-b.no)    Innlegget i pdf-format:  Lite respekt for menneskeretten til å velge skole

05.09.2023 Grimstad Adressetidende, innlegg fra KFF: – Feil om spesialundervisning i friskoler - gat.no (betalingsmur). Innlegget i pdf-format: Feil om spesialundervisning i friskoler. Reaksjon på dette intervjuet:  – Blir opprørt over at vi ikke kommer videre med utbyggingen på Fjære - gat.no (betalingsmur).

11.09.2023 Lyngdals Avis, innlegg fra KFF:  Lyngdal, Meninger | Ikke trasig med friskoler! (lyngdalsavis.no)   Pdf-versjon av innlegget: Ikke trasig med friskoler.  Et svar på uttalelser i intervjuet Lyngdal, Kommunevalg 2023 | Veien fram har blitt betydelig lengre for Rødt (lyngdalsavis.no)

11.09.2023  Tønsberg Blad, innlegg fra KFF: SV formidler feil om friskoler.  Pdf-vesjon av innlegget: SV formidler feil om friskoler. Svar på dette innlegget: Kommunevalget 2023, SV | Marked og privatisering er en ideologi (tb.no)

19.09.2023 Avisa Dagen, debatt-innlegg: Kvifor frykte friskolar? (dagen.no)  Pdf-vesjon av innlegget:  Kvifor frykte friskolar? 

 

 

INNLEGG SOM ER SENDT, MEN (ENNÅ) IKKE PUBLISERT 

31.08.2023 Aura Avis, innlegg fra KFF: Ordførerkandidat på kollisjonskurs med menneskerettighetene. Et svar på uttalelser i dette intervjuet:  Valg, Ap | – Kamp for heltidskultur er min hovedsak (auraavis.no)

05.09.2023 Oppegård Avis, innlegg fra KFF: SV kjemper mot menneskerettene. Svar på dette innlegget: – Vi vil kjempe mot religiøse skoler i Nordre Follo!

Sendt til NRK Ytring: Kvifor frykte friskolar? , men avslått. ("Dessverre ikke plass ...")

 

 

ANDRE AKTUELLE ARTIKLER/INNLEGG


28.08.2023 Minerva, Kristin Clemet: Nå skvises også de ideelle aktørene

30.08.2023  Agderposten, Lisbeth Hoskuldsen, 1.-kandidat Konservativt Arendal (bak betalingsmur):  Et rungende ja til kristne friskoler

August 2023, KFF: Taper kommuner og fylker på friskoler?

02.09.2023 og andre datoer, diverse aviser, innlegg fra lokale KrF-ere: KrF vil kjempe for friskolene våre - banett.no

06.09.2023  Innlegg fra Asle Ystebø, Eigill Danielsen stiftelse: Meiningar, Ordet fritt | Voss Ap på kollisjonskurs med eige parti? (avisa-hordaland.no) (betalingsmur)

11.09.2023  Jørg Arne Jørgensen (universitetslektor, Steinerskole-lærer), Stavanger Aftenblad:  Friskolene i fare (aftenbladet.no)

11.09.2023  Verdinytt: Lederartikkel: Friskolevalget 2023 (verdinytt.no)

 

ELDRE ARTIKLER:

KFF: Ideologisk fundament for kristne friskoler

Kristin Clemet: Feil på feil om friskoler - Civita

Kristin Clemet: "Å kalle det friskoler er et sånt høyretriks" - Civita

Kristin Clemet: Faktaresistent friskoledebatt (minerva.no)

 

 

Powered by Cornerstone