Debatt om homofilisyn ved ansettelser

Både i Fædrelandsvennen og Agderposten er det fra ca 20. juli debatt om kristne skolers praksis ved tilsetting ut fra NLMs verdidokument. Drottningborgs rektor blir intervjuet og APs Freddy de Reuter drar opp den store debatten. Artikkelen er oppdatert til 10. august.
2015-08-10

Både på Drottningborg og Tryggheim støtter man seg på diskrimineringslovens § 7 når det gjelder å spørre søkere om deres holdninger til religiøse spørsmål.

To artikler i Agderposten kan leses her.

Uansett spørsmål mener vi at den kristne skolen selv må kunne ha ansettelsesfrihet både til å fastsette ansettelseskriteriene og foreta ansettelsen. I dette må også skolenes etiske ståsted kunne vektlegges.

Dagen har også sin utgave av dette som står her. Her har informasjonsleder i NLM Espen Ottosen viktige synspunkter og argumenter i debatten.

Magasinet Blikk som er en "nettside for skeive nyheter" skriver slik du ser her.

Dagen har en lederartikkel 24 juli.

Fædrelandsvennen har artikkel om dette knyttet til NLA Mediehøgskolen Gimlekollen 27/7.

27/7 er det også stort oppslag i NRK og saken går på nyhetene hele formiddagen. Diskrimineringsombudet og Elevorganisasjonen siteres. Etterhvert får Espen Ottosen inn synspunkter også.

To stortingsrepresentanter fra KrF har en viktig kronikk i Dagen 27/7. De sier bl.a.: Den dagen flertallet fratar mindretallet retten til å være uenig med majoriteten, lever vi ikke lenger i et demokrati, men i et diktatur. Denne artikkelen har senere kommet i en rekke lokale og regionale aviser hvor debatten er reist.

Bl.a. gen sekr Jan Erik Sundby i KFF uttaler seg til KPK her.

En viktig artikkel hvor bl.a. den katolske biskop Eidsvig uttaler seg: Totalitær liberalisme.

Professor Paul Leer Salvesen har en annen artikkel hvor han er uenig i NLMs verdidokument på de aktuelle punkter. Samtidig mener han at i toleransens navn må de få ha et slikt dokument. Fremme toleranse gjennom intoleranse kaller han artikkelen. La oss diskutere åpent, heller enn å true med boikott og kutt i statsstøtte!

Debatten går også i Fredrikstad rundt Hans Nielsen Hauge vg skole som bruker verdidokumentet. Flere artikler og lederen kritiserer skolen bl.a. for å ha et slik syn og bruke ordet moderne i sitt slagord, også intervjuer med etterkommere av Hans Nielsen Hauge er kritiske. Lino Egidio Lubiana er førstekandidat på KrFs liste i Fredrikstad til høsten og skriver et forsvar for skolen og slike synspunkter i sin alminnelighet. 

En lederartikkel i Smaalenenesavis 4. august gir en noe nyansert fremstilling og viser til at Trond Giske ikke massivt argumenterer mot verdidokumentene.
 
Rektor Hanne Tulluan ved Hans Nielsen Hauge vg er ute i Fredrikstad Blad 5. august
 
Lars Dahle på NLA høgskolen Gimlekollen om verdidokumentkritikken relatert til den masssive kritikken i Fe-vennen og Schibstedaviser mm.
 
En viktig leder i avisen Dagen om saken 10 august.
 
 
 
 
Powered by Cornerstone